C onsilierea parentală este un tip de intervenție terapeutică care are ca scop sprijinirea părinților în dezvoltarea abilităților de a-și gestiona mai eficient relația cu copiii lor și de a aborda provocările specifice parentingului.
Copiii necesită diferite stiluri de parenting în funcție de vârsta pe care o au. Copii mici au nevoie în special de conectare emoțională și suport necondiționat, în timp ce preșcolarii au nevoie de ghidaj și control, iar adolescenții de mai multă independență și responsabilitate. Ceea ce înseamnă un parentaj potrivit pentru u copilaș de doi ani poate fi un stil total nepotrivit pentru unul de cinci ani sau un adolescent de 14 ani. Părinții cu funcționalitate sănătoasă se adaptează în funcție de nivelul de dezvoltare al copilului, familia își modifică structura pentru a se adapta noilor așteptări și responsabilități, pe măsură ce copiii cresc și se dezvoltă, și alegând să rămână în trend și cu schimbările din mediul extern.
Parentingul conștient este o abordare a creșterii copiilor care se concentrează pe dezvoltarea unei conexiuni profunde și sănătoase între părinți și copii, promovând în același timp dezvoltarea emoțională și socială a acestora din urmă. Acest stil de parenting implică:
Parentingul conștient are scopul de a crea o bază solidă pentru dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor, ajutându-i să devină adulți echilibrați și încrezători în propriile lor abilități.
Consilierea parentală este benefică pentru părinți în orice etapă a vieții copiilor lor și ajută la îmbunătățirea dinamicii familiale și la creșterea sănătoasă a copiilor.
E-Mail: office@nadialeca.ro
Viitorul nu este un loc spre care ne îndreptăm, ci unul pe care îl creăm. Drumurile către el nu trebuie descoperite ci construite iar acest proces schimbă atât creatorul cât și destinatia